Padel

Padel is magic! Als je de kooi binnen stapt, voel je meteen de energie en het enthousiasme van je medespelers. Padel is een sport die draait om verbinding en teamwerk, en dat maakt het zo’n krachtige sociale ervaring. Teamleden leren elkaar kennen op een ander level en doorgaans versterkt dit de relaties onderling. Een goede sfeer!  

Padel is Play, dat element van spontaniteit en creativiteit wat het gemakkelijk maakt maken om authentiek te verbinden met anderen. De events die wij organiseren voor de corporates en expats hebben als doel business teams, professionals die met elkaar werken ook op een ander level met elkaar te verbinden.  


Padel in zijn huidige vorm is uitgevonden door de Mexicaanse miljonair Enrique Corcuera in de jaren zestig, hoewel we de oorsprong ervan kunnen terugvoeren tot 1890 toen het werd gespeeld door Britse zeelieden in de lagere niveaus van hun marineschepen. De eerste padelbanen in Spanje werden gebouwd in 1974, in Marbella. Spanje telt met bijna 10.000 padelbanen (ongeveer hetzelfde aantal als Argentinië waar het spel zich eerder ontwikkelde), ongeveer 4 miljoen vaste spelers en het aantal geregistreerde spelers neemt voortdurend toe. De verkoop van paddle-rackets in Spanje is bijna vier keer zo groot als die van tennisrackets.


Padel is erg populair in Spanje, Argentinië, Uruguay en Brazilië. Andere landen over de hele wereld krijgen langzaam de padelkoorts te pakken. De zaken beginnen te bewegen in het VK, Duitsland, Zweden, Noorwegen, België en Nederland. We zouden in feite de gouden eeuw van Padel kunnen ingaan, aangezien het momenteel de snelst groeiende racketsport ter wereld is.
4 Fun & Play