Padel

Padel is een zeer sociale sport. Het wordt altijd in het dubbelspel gespeeld, in tegenstelling tot tennis waar de nadruk ligt op de enkelspelwedstrijden. Het is ook heel gemakkelijk te leren in vergelijking met tennis, dus je hebt niet eens lessen nodig om met je vrienden te gaan spelen. Dit geldt vooral als je in het verleden andere racketsporten hebt gespeeld.De sport is in wezen een combinatie van tennis en squash en is geweldig voor spelers van alle leeftijden en vaardigheden. De baan is een derde van de grootte van een tennisbaan en is omheind met gaas en glazen wanden waar je op kunt spelen wanneer dat nodig is. Regels zijn een combinatie van squash en tennis en gebruiken hetzelfde scoresysteem als tennis. In vergelijking met tennis is het minder gericht op kracht en meer op tactiek en psychologie.


Padel in zijn huidige vorm is uitgevonden door de Mexicaanse miljonair Enrique Corcuera in de jaren zestig, hoewel we de oorsprong ervan kunnen terugvoeren tot 1890 toen het werd gespeeld door Britse zeelieden in de lagere niveaus van hun marineschepen. De eerste padelbanen in Spanje werden gebouwd in 1974, in Marbella. Spanje telt met bijna 10.000 padelbanen (ongeveer hetzelfde aantal als Argentinië waar het spel zich eerder ontwikkelde), ongeveer 4 miljoen vaste spelers en het aantal geregistreerde spelers neemt voortdurend toe. De verkoop van paddle-rackets in Spanje is bijna vier keer zo groot als die van tennisrackets.


Padel is erg populair in Spanje, Argentinië, Uruguay en Brazilië. Andere landen over de hele wereld krijgen langzaam de padelkoorts te pakken. De zaken beginnen te bewegen in het VK, Duitsland, Zweden, Noorwegen, België en Nederland. We zouden in feite de gouden eeuw van Padel kunnen ingaan, aangezien het momenteel de snelst groeiende racketsport ter wereld is.
4 Fun & Play