Workshop Mindwalking

Lichamelijke activiteit in de buitenlucht is geweldig en dat in combinatie met mindfullness een gouden combinatie. De onmiddellijke beloning is enorm. De investering heeft direct gezondheidsvoordelen opgeleverd en geeft een gevoel van mentale kracht. We hebben dit allemaal nodig.

Hoe vaak gebeurt het dat je:

  • ergens rijdt en opmerkt dat je een deel van de rit niet hebt meegekregen?
  • niet proeft wat je eet?
  • niet weet wat iemand heeft verteld omdat je ergens anders mee bezig was?
  • pas na een drukke dag merkt hoe moe je eigenlijk bent?

Aandacht voor het hier en nu, de kern van mindfulness, zorgt ervoor dat mensen in verbinding blijven met hun eigen behoeften, kwaliteiten en creativiteit. Volgens de neurowetenschap veranderd mindfulness beoefening ons brein. Het zorgt voor een betere samenwerking tussen de verschillende delen van ons brein. We maken nieuwe neurale verbindingen aan.De kracht van het brein is goed te zien in de topsport waar winst of verlies vaak mentaal wordt beslist. It is time to take a breath.

Mindwalking is een combinatie van wandelen, mindfulness en ademhalingstechniek. De ademhaling verbind je meer met het hier en nu. Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het hier en nu. De ademhalingstechniek die je aangereikt krijgt verbind je met het hier en nu en is de meest gezonde manier van ademhalen.