Selecteer een pagina

Workshop Mindwalking

Hoe vaak gebeurt het dat je:

  • ergens rijdt en opmerkt dat je een deel van de rit niet hebt meegekegen?
  • niet proeft wat je eet?
  • niet weet wat iemand heeft verteld omdat je ergens anders mee bezig was?
  • pas na een drukke dag merkt hoe moe je eigenlijk bent?

Mindfulness wordt steeds bekender als effectieve methode om stress te verminderen; het maakt stressbestendiger, zorgt voor sneller herstel en helpt mensen beter omgaan met werkdruk en werk-privé balans.
Aandacht voor het hier en nu, de kern van mindfulness, zorgt ervoor dat mensen in verbinding blijven met hun eigen behoeften, kwaliteiten en creativiteit.
Volgens de neurowetenschap veranderd mindfulness beoefening ons brein. Het zorgt voor een betere samenwerking tussen de verschillende delen van ons brein. We maken nieuwe neurale verbindingen aan.
De kracht van het brein is goed te zien in de topsport waar winst of verlies vaak mentaal wordt beslist.

It is time to take a breath.

Lichamelijke activiteit in de buitenlucht is geweldig en dat in combinatie met mindfullness een gouden combinatie. De onmiddellijke beloning is enorm. De investering heeft direct gezondheidsvoordelen opgeleverd en geeft een gevoel van mentale kracht. We hebben dit allemaal nodig in het leven en vooral nu in deze moeilijke tijden.

Mindwalking is een combinatie van wandelen, mindfulness en ademhalingstechniek.
De ademhaling verbind je meer met het hier en nu. Door met je aandacht in het nu te zijn, word je minder meegesleept door allerlei gedachten die je hebt over wat er gisteren is gebeurd of met wat er morgen nog gaat komen. De ademhalingstechniek die je aangereikt krijgt verbind je meer met het hier en nu en is de meest gezonde manier van ademhalen.

 

Hoe werkt een online workshop Mindwalking?

Hoe werkt een online workshop Mindwalking?
Iedere deelnemer loopt in zijn of haar eigen woonplaats. Wandelend in de stad, dorp, park, bos of door weilanden.
Iedereen loopt individueel maar is toch online met elkaar verbonden. Onze coach begeleid de deelnemers op afstand. Na een introductie kunnen de deelnemers, gewapend met telefoon en oortjes, op pad.
Tijdens het wandelen doen we oefeningen met onze zintuigen waar we direct mee aan de slag gaan en wat onze beleving van wat is enorm tot ons doordringt.
Aan het einde van de wandeling volgt een korte nabespreking, delen we onze ervaringen en vervolgen de deelnemers weer fris en fruitig hun dag.
De workshop Mindwalking is hét perfecte team uitje tussen de digitale meetings door en kan op ieder moment van de dag en overal worden georganiseerd.
Tevens bied deze workshop een introductie in mindfullness beoefening die we overal en ten allen tijden kunnen gebruiken om onze mentale gezondheid en algeheel welzijn te verbeteren.

Voor meer informatie: Bel 06 21881736 of mail nicole@teampower.nl