Meditation for Performance

Een workshop van 2 uur die is ontworpen om duidelijk de belangrijkste voordelen te identificeren die meditatie kan hebben op prestaties, en de verschillende manieren om uw beoefening te richten om elk voordeel afzonderlijk te ontwikkelen.


Meditatie heeft zeer positieve effecten op lichaam en geest. Veel onderzoeken laten tegenwoordig een direct verband zien tussen meditatie en deze positieve effecten op lichaam en geest. Twintig tot dertig minuten dagelijkse meditatie kan een effect hebben op het verminderen van angst, het verlagen van het niveau van mentale stress, het verbeteren van het immuunsysteem, de neiging tot woede en meer.

Hoe aanwezig ben je nu? Ben je echt hier? Of bent u met uw gedachten ergens anders, verstrikt in denken en emoties, verleden en toekomst, zonder dat u zich daar volledig van bewust bent? Het is maar al te gemakkelijk om gefocust te leven op het volgende item op onze eindeloze to-do-lijsten, in de hoop het af te vinken en je goed te voelen, hoe lang dat gevoel ook zal duren. Maar wanneer, indien ooit, staan ​​we onszelf toe om gewoon in het huidige moment te vallen zoals het is – om te oefenen met verblijven in bewustzijn, in het domein van zijn, of, als je wilt, in het domein van ‘niet-doen’? Deze rotatie in bewustzijn kan een heel andere manier van zijn en handelen in de wereld katalyseren.