Workshop ‘Als je zit sta je stil’

Waarom krijg je klachten als je niet beweegt? Hoe werkt dat dan?
Hoeveel wervels heeft een walvis? Wat zijn de 4 beste oefeningen achter het bureau? En, helpt bewegen ook voor je bovenkamer?

Paralympiers kunnen je als beste vertellen dat zitten niet goed is voor je lijf.
Iedereen weet inmiddels dat bewegen onze gezondheid ten goede komt maar hoe zit dat dan?
Wie kan je nou beter helpen met gezond zitten dan iemand die tot zitten veroordeeld is.

Op een speelse en ontspannende manier weten Paul Toes (paralympier) en Wessel Breeuwsma (Bewegenswetenschapper ‘Sitness’) iedere deelnemer passioneel in beweging te krijgen, zodanig dat mensen intrinsiek gemotiveerd raken en geluk en trots ervaren in het bewegen en vooral de noodzaak zien van een gezond lijf en brein. We voelen ons beter en we hebben meer plezier in het leven. Het versterkt ons immuunsysteem en heeft tal van positieve effecten op onze gezondheid.

Paul Toes is een voormalig paralympisch sporter in de discipline rolstoelbasketbal . Op achttienjarige leeftijd heeft hij door een verkeersongeval blijvend letsel opgelopen aan zijn linkeronderbeen. Na revalidatie is hij gaan rolstoelbasketballen en in 2016 sloot hij zijn carrière af na zijn deelname aan de Paralympische Zomerspelen 2016 Rio de Janeiro 2016 . Momenteel is hij werkzaam bij Stichting Basketball Experience NL.